De dag waar het dames 1 voetbal in het Sportpark Het Lage van vv Moordrecht haar terugkeer heeft waargemaakt.

De dames staan onder leiding van de hoofdtrainer Marco Kleiwegt en assistent trainers/leiders Stanley Kuster en Giorgio Hitipieuw. De dames 1 selectie had vandaag haar eerste officiële thuiswedstrijd tegen Football Factory (Leiden) VR1.

Beide teams begonnen goed aan de wedstrijd. Echter bleek na 15 min voetballen dat het een moeilijke wedstrijd zal gaan worden voor VVM dames 1.

De dames hadden het moeilijk tegen de vele lopende speelsters van Leiden, hierdoor werd Moordrecht overlopen op het middenveld. De dames hielden goed stand tot de 35ste minuut, er ontstond verwarring op het middenveld en in de verdediging waardoor de dames uit Leiden tot score kwamen. De VVM dames gingen met 0-1 achterstand de kleedkamer in.

In de rust hebben de trainers getracht aanwijzingen te geven zodat er minder verwarring was in het veld. Er was voornamelijk verwarring doordat de voorstopper van de tegenpartij in balbezig erg diep ging spelen waardoor zij een vrouw meer situatie creëerde op het middenveld. Dit werd opgelost door instructies te geven aan de vleugelaanvallers dat één zich terug moest laten zakken als Football Factory de bal in de ploeg had.

Aan het begin van de 2de helft zag je dat de aanwijzingen geholpen hadden en dat zij geen gebruik meer konden maken van een vrouw meer situatie.

Na ongeveer 15 a 20 minuten voetballen zag je dat de dames van VVM alles hadden gegeven en dat zij het niet meer konden belopen. De leiding probeerde gebruik te maken van het door wisselen maar alle 15 vrouwen hadden wat pijntjes en waren moe gestreden. Vanaf dit punt konden de dames van Football Factory de scores uitbreiden na mooi combineren schoten ze van de 0-2 binnen. Na deze 2de goal volgende er nog 2 goals voor de dames uit Leiden.

De scheidsrechter blies op de zijn fluit en de wedstrijd eindigde in een nederlaag voor de dames van VVM.

De trainers van de dames van Moordrecht waren ondanks de nederlaag zeer tevreden wat de dames hebben laten zien.

"Er zit een stijgende lijn in dit team, tuurlijk gaan er nog dingen niet goed en dit zal beter moeten. Een voorbeeld hiervan is het conditionele aandeel maar dit is te trainen en daar gaan we als team voor.

We mogen niet vergeten dat de meeste dames vanaf vorig jaar nog geen voetbal ervaring hadden, en dat dit pas hun derde 11 tegen 11 wedstrijd was.

De gehele dames selectie wat bestaat uit 23 vrouwen mogen zeer trots zijn op zich zelf, wij als staf zijn dat in ieder geval"!!

Met sportieve groet,

Nardo Souisa, coördinator VVM Meiden/Dames