Het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) van Welzijn Zuidplas heeft voor de maand mei weer een aantal trainingen gepland.

Training Ziektebeelden herkennen

Tijdens deze training komen kennis-, inzicht- en bejegeningsaspecten aan bod.
De volgende onderwerpen staan op het programma:

• Kennis van de ziektebeelden (o.a. hypo, astma, hartfalen, dementie)
    • Wat is het, wat zijn  de uitingsvormen, waar herken je de ziekte aan?
    • Hoe ga je er (veilig) mee om?
    • Ervaringsgerichte oefeningen
    • Inzicht in het effect van eigen houding en gedrag
    • Praktische handvatten

Het programma behelst twee workshops van ieder 3 uur. Gezien de beperkte omvang van dit traject komen sommige thema’s uitvoerig aan bod, andere worden kort aangestipt.
Dinsdagavond 2 & 23 mei 2017 19:00 - 22:00 uur, Zevenhuizen
Aanmelden

Training BHV

Voor vrijwilligers die nooit eerder een BHV-cursus hebben gevolgd bieden wij vanuit het VIP EENMALIG deze training aan.
De BHV Basis training wordt gegeven in 1 dag. Tijdens het eerste gedeelte van deze dag wordt de theorie besproken. Vervolgens wordt de theorie in praktijk gebracht, hieronder valt het blussen van een beginnende brand, ontruimen, communicatie, eerste hulp en AED Reanimatie training. De deelnemers ontvangen voorafgaand aan de training het officiële NIBHV lesboek. Onderwerpen die hier aan bod komen;

• Bedrijfshulpverlening
    • Eerste hulp: reanimatie
    • Eerste hulp: overig letsel
    • Brand
    • Communicatie
    • Ontruiming

Zaterdag 13 mei 2017 09:00 - 16:30 uur, Nieuwerkerk aan den IJssel
Aanmelden

Aanmelden kan door te klikken op de rood gemarkeerde hyperlink. Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contact opnemen via 06-14763414//0180-310050.

Het trainingsaanbod van het VIP is gratis voor vrijwilligers. Beroepskrachten die willen deelnemen aan een training betalen een bijdrage van € 100,= per training.

Met vriendelijke groet,

Romana van Wensveen-Stolk